Categorii
Blog

Tulburarile de anxietate

Tulburarile de anxietate. Cu totii stim ce inseamna sa te simti anxios: greutate in stomac in ajunul primei intalniri, tensiunea resimtita cand seful este nervos, bataile puternice ale inimii in caz de pericol. Anxietatea are rolul de a te pregati de actiune. Te ajuta sa faci fata unei confruntari cu o amenintare. Te determina sa studiezi mai asiduu pentru un anumit examen si te stimuleaza in sustinerea unui discurs. In general te ajuta sa te adaptezi.

Tulburari de anxietate, aceasta traire emotionala


          Dar in cazul unei tulburari de anxietate, aceasta traire emotionala in general benefica poate avea efectul opus: te impiedica sa te adaptezi si iti dezorganizeaza viata. Tulburarile de anxietate nu constau din simple iesiri nervoase. Sunt boli, adesea legate de zestrea biologica si de experientele de viata ale persoanei si in general se intalnesc mai multe cazuri in aceeasi familie.

Exista mai multe tipuri de tulburari de anxietate, fiecare cu trasaturi distincte, specifice. O tulburare de anxietate poate face pe cineva sa se simta  anxios aproape tot timpul, fara un motiv evident. Trairile asociate anxietatii pot fi atat de suparatoare astfel ca evitarea lor poate duce la blocarea unor activitati zilnice, pot aparea brusc accese ocazionale de anxietate atat de intense incat te pot inspaimanta si imobiliza.

Tulburarile de axietate sunt cele mai  cunoscute suferinte psihice


          Tulburarile de axietate sunt cele mai  cunoscute suferinte psihice Multi oameni inteleg gresit aceste suferinte si considera ca cei afectati ar trebui sa fie capabili sa invinga simptomele numai prin forta vointei. A vrea ca simptomele sa dispara nu functioneaza, insa exista tratamente care pot ajuta.

Cum Se Obtine Ajutor Pentru A Trata Tulburarile De Anxietate

Daca dumneavoastra sau o persoana care va este cunoscuta prezinta simptome ale anxietatii se poate incepe cu o vizita la medicul de familie. Acesta poate sa stabileasca daca simptomele sunt datorate unei tulburari de anxietate, unei suferinte somatice sau ambelor. Cel mai adesea, urmatorul pas spre a solicita tratament pentru o tulburare anxioasa este un specialist in sanatate mentala.

Tulburarile de anxietate


          Printe cei care sunt calificati profesional pentru a oferi ajutor sunt psihiatrii si psihologii (psihoterapeuti sau clinicieni). Psihologii colaboreaza uneori indeaproape cu un psihiatru sau un alt medic care va prescrie medicatia cand este nevoie. In cazul unor persoane terapia de grup reprezinta un ajutor in tratament. Multi se descurca optim cu o combinatie a acestor terapii.

In momentul alegerii unui psihoterapeut este important de aflat ce tip de psihoterapie utilizeaza in mod curent si daca se apeleaza la medicatie. Este esential sa te simti bine in cadrul terapiei. Daca situatia nu este asta, cauta ajutor in alta parte. Daca s-au luat medicamente este important sa nu fie intrerupta administrarea lor brusc, ci este bine sa fie treptat redusa doza lor sub supravegherea medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *